Jump to content
The library informs: För både e-böcker och e-ljudböcker gäller att lånetiden är 28 dagar. När lånetiden är till ända går boken inte längre att läsa/lyssna på. Du kan låna max 6 titlar inom en 28 dagars period.
Cover for Av jord är du kommen
Isbn: 978-91-8023-097-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2022

E-book

Av jord är du kommen

Av författaren till Förlåt oss våra synder - nominerad till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin

»Suverän spänning.« The Guardian


Den unga Fiona Holland har försvunnit från sin lilla hemby på Irland. Sökandet dras i gång, men det viskas samtidigt om hennes vilda rykte. Har hon blivit kidnappad - eller kan det vara så att hon har rymt?
En vecka senare görs en ohygglig upptäckt. Djupt inne i skogen vid den mäktiga, vackra Glendalough-dalen hittas flera kroppar, samtliga tillhörande unga kvinnor som försvunnit under de senaste åren.
Kriminalkommissarie Tom Reynolds och hans team ställs inför sitt svåraste fall: En seriemördare som jagar sårbara kvinnor och därefter håller sina offer fångna innan han till sist avslutar deras liv. Nu tickar klockan för Fiona Holland - och en kapplöpning sätts i gång för att hitta henne innan det är för sent. I svensk översättning av Hanna Williamsson.

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin och utnämndes till en av Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Av jord är du kommen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Tom Reynolds.

»Jo Spain lyckas foga in ett nattsvart kapitel i Irlands historia i en medryckande kriminalhistoria.« Lotta Olsson om Förlåt oss våra synder

»Jo Spain är en gnistrande talang.« Irish Examiner


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone