Jump to content
The library informs: För både e-böcker och e-ljudböcker gäller att lånetiden är 28 dagar. När lånetiden är till ända går boken inte längre att läsa/lyssna på. Du kan låna max 6 titlar inom en 28 dagars period.
Cover for Rebecca
Isbn: 978-91-8023-616-4
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: June 2022
Narrator: Lily Bigestans
Length: 18 hours 49 minutes

Audiobook

Rebecca

Vinnare av en Anthony Award – vald till århundradets bästa roman!

»En genialiskt uppbyggd berättelse.« Lotta Olsson, DN

»Daphne du Maurier står i en klass för sig.« The New York Times


Daphne du Mauriers obestridda mästerverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgård, hypnotiska landskap, våldsam passion, sex och mord. Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.
?Rebecca, en modern skräckberättelse och en detaljstudie över besatthet, räknas till de stora engelska romanklassikerna. Här i översättning av Dagny Henschen och Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteratur- och skräckvetaren Mattias Fyhr.

DAPHNE DU MAURIER [1907–1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berättelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvästra England, där du Maurier själv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk är romanen Rebecca och novellen Fåglarna, som båda även blivit klassiska skräckfilmer av Alfred Hitchcock.

»Rebecca kan bäst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mästare inom genren. Språket är så förtätat att det så gott som binder fast läsaren vid sidorna.«Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen

»Skurken i Rebecca är en av seklets mest minnesvärda.« DAST Magazine

»Beroendeframkallande och andlöst spännande.« The Independent

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone